Прес-центр23 грудня 2019, 17:12

Комунально-технічним службам області доручено посилити контроль на новорічні свята

Відбулось засідання штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року та сталого проходження опалювального сезону.

Засідання провів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

На порядок денний винесено шість питань, які зокрема стосувались готовності аварійно-диспетчерських та комунальних служб щодо оперативного реагування на позаштатні ситуації, що можуть виникнути під час новорічних свят та вихідних днів.

У форматі відеоконференцзв’язку усі відповідальні особи з міст та районів області, які під час цих днів стежитимуть за стабільною роботою електромереж, зокрема, у соціальних та медичних установах, доповіли про план дій та порядок реагування у разі загрози знеструмлення.

Окремо надано доручення щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей. Віталій Сурай зауважив, що це питання ще більшої актуальності набуває після трагічної події, яка трапилась сьогодні, вночі, у Старобільському районі, де під час пожежі в обласному психоневрологічному інтернаті загинуло чотири людини. «Вкрай важливо усунути всі умови виникнення таких надзвичайних ситуацій, – наголосив він.

Крім цього, учасники засідання запевнили, що у зв’язку з погіршенням погодних умов спецтехніка для прибирання снігу повністю готова. Також придбано необхідну кількість піщано-соляної суміші.

Разом з цим, на порядку денному розглядалось питання щодо ходу опалювального сезону. Зазначено,  що у кожному місті та районі області він триває у плановому режимі.