Прес-центр23 листопада 2017, 17:11

Комунально-технічним службам області надано доручення посилити контроль щодо ліквідації наслідків негоди

Сьогодні у режимі скайп-конференції відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

У зв’язку з погіршенням погодних умов директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай закливав посилити контроль спеціалізованим службам щодо ліквідації наслідків негоди.

Під час оперативного штабу розглянуто стан проходження опалювального сезону в області та роботу аварійно-диспетчерських служб у містах та районах області саме в осіньо-зимовий період 2017-2018 років.

Віталій Сурай зазначив, що сьогодні на території області стовідсотково працюють усі 368 котелень. Вони подають теплопостачання у 1773 багатоповерхові будинки та 501 об’єкт соціальної сфери, зокрема, 141 дитячий садочок, 296 загальноосвітніх шкіл та 64 лікарні. 

Також, проінформовано щодо необхідності проведення тендерних процедур і укладання договорів на постачання природного газу бюджетними організаціями та установами (лікарні, школи, дитячі садочки тощо), які мають власні котельні, працюючі на природному газі.

За підсумками засідання надано доручення розробити спільні плани реагування та взаємодії комунально-технічних служб населених пунктів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.