Прес-центр3 травня 2017, 19:05

Комунікаційний вакуум в освіті потрібно долати, – Юрій Гарбуз обговорив проблеми галузі з педагогами Новоайдару

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з роботою та поспілкувався з учнівським і педагогічним колективами двох навчальних закладів у Новоайдарі. Йдеться про НВК Новоайдарська школа-гімназія та Новоайдарську обласну загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів. Візит очільника області був позаплановим і мав на меті безпосереднє «живе» спілкування з освітянами та дітьми.

«Мабуть, немає більш динамічної і наближеної до кожного громадянина сфери суспільних відносин, ніж освіта. І ніхто не знає її краще, ніж пересічний учитель», – зазначив Юрій Гарбуз. Він також наголосив, що «прагнув донести свою позицію, дивлячись в очі кожному освітянину, і отримати зворотну реакцію – з проблемами галузі, які ми будемо опрацьовувати через Асоціацію освітян Луганщини, зі своїм баченням розвитку регіону, з критикою і пропозиціями».

На думку очільника області, сьогодні існує глибокий комунікаційний вакуум, як усередині освітньої сфери, так і з донесенням її напрацювань назовні. «І цей вакуум, – зауважив Юрій Гарбуз, – потрібно долати».

Директори та вчителі обох шкіл дякували очільнику області за пильну увагу до проблем освіти Луганщини, за відкритий діалог і розуміння.

«З ваших виступів, з ваших пропозицій, з ваших висловлювань я роблю один висновок – ви наша людина. Будьте стійким, досягайте всього, а ми всі за вас!», – такими словами звернувся до керманича Луганщини Михайло Харламов, учитель фізики і математики Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернат, педагогічний стаж якого перевищує 40 років.