Прес-центр27 червня 2019, 13:06

Конституція захищає нас і дає нам можливість жити в правовій державі, – Сергій Філь

Сьогодні, 27 червня, у Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня Конституції України. Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у покладанні квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку.

На святковому заході, що відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, були присутні представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та військові.

Очільник області привітав жителів Луганщини з прийдешнім святом.

«Конституція захищає нас і дає нам можливість жити в правовій державі. Вона гарантує нам ті права і свободи, які є фундаментальними для кожної людини. Саме цим ми сьогодні відрізняємося від окупованої території – у нас є права, і ми відчуваємо себе захищеними», – наголосив Сергій Філь.

Також очільник області подякував усім, хто захищає Україну, її Конституцію й територіальну цілісність, адже це важливо не лише для сьогодення, а й для майбутніх поколінь українців.

За високі професійні досягнення, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди державного свята Сергій Філь вручив обласні відзнаки.

Так, почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено: прокурора відділу прокуратури області, радника юстиції Дмитра Верича, ректора Луганського державного медичного університету Ігоря Іоффе, директора Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Людмилу Діденко, Кремінського міського голову Юрія Прокопенка, заступника начальника Управління Державної міграційної служби України в Луганській області Олександра Церковного та завідувача сектору регіонального сервісного центру МВС у Луганській області Вячеслава Шльонського.

Знаки пошани «Захиснику Луганщини», Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації отримали військові та державні службовці.

Святкову концертну програму подарували присутнім артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.