Прес-центр8 червня 2021, 08:06

Контррозвідка СБУ попередила у Сєвєродонецьку терористичний акт з ліквідації українського військового розробника

Контррозвідники Служби безпеки України у Сєвєродонецьку попередили терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.

Виконавця, колишнього бойовика НЗФ так званої «ЛНР», затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста.

Контррозвідники встановили, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужб країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом із використанням саморобного вибухового пристрою.

Згідно з наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення у справі викритої у лютому 2021 року агентурної мережі ФСБ РФ (її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері).

Виконавцю теракту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Заходи із попередження злочину здійснювались спільно з ГУ Нацполіції у Луганській області під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За інформацією СБУ в Луганській області