Прес-центр4 березня 2021, 13:03

Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен висловив готовність до розвитку співпраці з Луганщиною

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з координатором проєктів ОБСЄ в Україні Генріком Вілладсеном.

Під час заходу очільник Луганщини наголосив: «Вчора представники російсько-окупаційної адміністрації зробили заяву щодо виходу сторони з мирного процесу, що тягне за собою серйозні наслідки. Існує висока вірогідність військового загострення на сході України. Наразі ми спостерігаємо за ситуацією, проте життя на Луганщині не зупиняється».

Крім того, Сергій Гайдай відзначив, що під час співробітництва з міжнародними партнерськими організаціями, для нього є важливим докорінно змінити формат взаємодії – від отримання гуманітарної допомоги до реалізації спільних проєктів та відновлення інфраструктури Луганщини.

Він відзначив, що незважаючи на всі складнощі, викликані війною, стихійними лихами та пандемією, область жива та бере участь у важливих проєктах. Прикладом такого проєкту стане спільне з Донеччиною будівництво аеропорту поблизу Краматорська.

Сергій Гайдай відзначив, що Луганщина вдячна міжнародним партнерам за допомогу та готова до подальшої співпраці.

У свою чергу Генрік Вілладсен підтримав прагнення очільника Луганщини реалізовувати проєкти власними силами та у співробітництві з партнерами. Він підкреслив, що міжнародна спільнота продовжує цікавитися підтримкою України та Луганської області зокрема.