Прес-центр4 квітня 2018, 14:04

Кожен учасник проекту «Змінимо країну разом!» – творець нової історії України, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 4 квітня, у Луганській облдержадміністрації відбувся Форум партнерства щодо запровадження конкурсів з освітніх, культурних і медіа обмінів між Львівською та Луганською областями у рамках проекту «Змінимо країну разом!». На форумі були присутні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

У Луганську область прибула делегація з представників освіти, культури та медіа зі Львівщини з метою налагодження партнерства в рамках проекту «Змінимо країну разом!».

Вітаючи учасників форуму Юрій Гарбуз наголосив, що проект співпраці двох областей покликаний зміцнити професійні зв’язки, знайти партнерів по духу з найвіддаленіших областей України. Завдяки тісній співпраці з львівськими колегами учасників минулих візитів, стираються ментальні кордони та розвінчуються міфи про різність Сходу і Заходу.

«Сьогодні кожен учасник проекту – творець нової історії нашої країни. Для мене найбільша перемога, коли маленькі діти, наприклад, зі Станиці Луганської, можуть подзвонити своїм однокласникам зі Львівщини. Коли вчитель зі Львова може привітати зі святом колегу з Луганщини, з яким вони разом спілкувалися та мають професійні зв’язки. Ці здобутки потрібно примножувати. Міцний канат дружби вже ніхто не зможе розірвати», – наголосив очільник області.

Як зазначив Олександр Ганущин, якби тісна регіональна співпраця існувала ще з перших років незалежності, в Україні не було б війни. Втілення громадянських ініціатив, спрямованих на співпрацю та поєднання країни, дасть змогу перемогти у російсько-українській війні.

У рамках форуму було презентовано конкурс освітніх, культурних та медійних обмінів в рамках програми співпраці між Львівською та Луганською областями «Змінимо країну разом!». За словами Галини Литвин, на фінансування проектів загалом передбачено 3,8 млн грн. Це по 1,8 млн грн з обласних бюджетів областей-учасниць, а також 200 тис. грн – кошти фінансових партнерів. Загалом передбачено фінансування 38 проектів вартістю до 50 тис. грн кожен.

Учасники – представники освіти, культури та медіа – можуть подавати проектні пропозиції щодо обмінних візитів, організації спільних заходів, втілення проектів, вироблення методичних або творчих матеріалів тощо. Заявки від учасників приймаються до 15 травня 2018 року. Реалізація проектів-переможців запланована на липень–листопад 2018 року.

Водночас Юрій Гарбуз зазначив, що обласна влада готова розглянути додаткову підтримку сміливих та найбільш ініціативних проектів, якщо якісних заявок буде більше, ніж передбачено конкурсом.

 

З інформацією щодо участі у конкурсі можна ознайомитися на сайті Луганської облдержадміністрації: http://loga.gov.ua/oda/about/depart/dep_uvp/konkursi_obminiv_mizh_zaklad....