Прес-центр9 серпня 2019, 14:08

«Кожен з вас будує майбутнє нашої Луганщини», – Віталій Комарницький привітав з професійним святом будівельників

Сьогодні, 9 серпня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулись урочистості з нагоди Дня будівельника.

Вітаючи присутніх, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації  Віталій Комарницький зазначив: «Вважаю, що саме від стабільної роботи наших підприємств, у тому числі будівельних, які зареєстровані та працюють тут, залежить підвищення соціально-економічного рівня громадян. Тож, докладатимемо усіх зусиль задля відродження області. Кожен з вас будує майбутнє нашої Луганщини».

Також він розповів, що триває реалізація проекту електропідстанції «Кремінська». У планах будівництво телевежі у Попасній та залізничної гілки, що має з’єднати колію Кіндрашівська-Нова – Лантратівка з мережею залізниць України.

Під час заходу очільник області вручив почесну відзнаку «За розвиток регіону» секретарю Сєвєродонецької міської ради, виконуючому обов’язки міського голови В’ячеславу Ткачуку та, наголосив, що обласна влада готова допомогти у проектах з розвитку міста.

«Провів робочі зустрічі з членами виконкому, активом, депутатами міської ради. Запропонував зробити міську багатопрофільну лікарню обласною, адже на Луганщині вкрай необхідно відновити медицину третього рівня», - зауважив він.

Також Віталій Комарницький вручив Листи подяки облдержадміністрації будівельникам, які зробили особистий внесок у розвиток сфери будівництва області.

На заході було зазначено, що у поточному році заплановано введення в експлуатацію ряду соціально-значущих об'єктів охорони здоров'я.

У сільській місцевості буде введено в експлуатацію 11 амбулаторій сімейної медицини.

Після капітального ремонту заплановано відкрити обласний центр по профілактиці і боротьбі зі СНІД.

Продовжуються капітальні ремонти обласної дитячої клінічної лікарні в м. Лисичанськ та Сватівської психіатричної лікарні в с. Соснове Сватівського району.

У цьому році реалізуються проекти реконструкції стадіону Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» та легкоатлетичного ядра стадіону Луганського обласного фізкультурного центру «ОЛІМП». На території області будуються спортивні зали, майданчики і футбольні поля.

За рахунок субвенції з державного бюджету збудують два будинки сімейного типу у смт Білолуцьк та смт Біловодськ.

За рахунок коштів обласного бюджету розпочато роботи з проектування та будівництва парків культури і відпочинку в містах Кремінна та Рубіжне.