Прес-центр12 квітня 2018, 17:04

Кожна зустріч з духовними лідерами Луганщини – це крок до глибшого порозуміння і єднання області, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 12 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у робочій зустрічі з керівниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій.

«Кожна зустріч з духовними лідерами Луганщини – це крок до глибшого порозуміння і єднання області. Ми започатковуємо свої традиції у проведенні таких зустрічей, у привітанні один одного зі святами», – зазначив очільник області.

Головною темою засідання стало проведення першого обласного міжконфесійного Молитовного сніданку, що буде приурочений до святкування 80-річчя утворення Луганської області. Метою цього заходу є досягнення духовної єдності та порозуміння. В умовах штучного розділення жителів Луганщини, котре виникло внаслідок збройної терористичної агресії, потреба у духовній підтримці наших співгромадян набуває надзвичайної ваги. У Молитовному сніданку візьмуть участь священнослужителі різних діючих конфесій та віросповідань, а також обласне керівництво, голови райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міські голови, представники відповідального бізнесу, керівники закладів та підприємств різних форм власності. Окремо учасники зустрічі запропонували запросити представників молоді, щоб показати приклад єднання та порозуміння.

У ході зустрічі Юрій Гарбуз відзначив продуктивність діалогу, який триває між різними релігійними організаціями, заради спільної мети – побудови миру в нашому суспільстві.

Також було обговорено заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі–України. На підконтрольній українській владі частині Луганської області проведення урочистих заходів передбачено обласним планом, затвердженим розпорядженням Юрія Гарбуза. Відповідні тематичні заходи будуть проходити протягом року в школах, бібліотеках, музеях, будинках культури області. Очільник області закликав долучитися священнослужителів. Місцеві органи влади сприятимуть проведенню громадсько-релігійних заходів та благодійних акцій релігійними організаціями християнських конфесій.

«Нас об'єднує потреба у попередженні негативних соціальних явищ. Тому дуже важливою є робота з підростаючим поколінням та асоціальними сім'ями», – наголосив Юрій Гарбуз на необхідності продуктивної співпраці між релігійними конфесіями.