Прес-центр9 квітня 2022, 08:04

Кожний евакуаційний день – як останній. Росіяни не дають убезпечити життя мешканців Луганщини, – Сергій Гайдай про роботу п’яти «гуманітарних коридорів» 9 квітня

Сьогодні «гуманітарні коридори» на Луганщині працюватимуть за п’ятьма напрямками. Як і раніше, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірська громада.

«Щодня вивозимо людей під шаленими обстрілами – «режиму тиші» ворог не дотримується в принципі. Про що можна казати, якщо декілька спроб врятувати жителів Попасної були марними? Туди взагалі важко дістатися. Евакуація з Рубіжного теж фактично номінальна, бо більшість людей не в змозі вибратися з центрального району, окупованого росіянами. Потроху убезпечуємо рубіжан, але необхідно набагато більше, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Учорашні криваві події в Краматорську ускладнили порятунок життів, але ми не зупиняємося. Є напрацьовані варіанти евакуації і ми вивозитимемо жителів області до останньої можливості. Автобуси на вас чекають із самого ранку. Виїздіть і збережіть життя, а потім обов’язково повернемось у рідне місто та відбудуємо його».

Місця зборів:
- Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
- Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
- Попасна: вул. Первомайська, 42;
- Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
- Нижнє: Паркова, 13;
- Рубіжне: вул. Чехова, 11.