Прес-центр23 липня 2022, 08:07

Країна-фейк: росіяни знов «ремонтують» відремонтоване – на цей раз лікарню в місті Щастя

Людям, які вірять пропаганді і не в змозі думати самостійно, ворожі ЗМІ повідомили, що будівельники з рф почали капітальний ремонт лікарні в місті Щастя.

Більш того, вони запевняють, що 10 лютого цього року корпуси лікарні нібито були обстріляні ЗСУ із «Градів».

Уявіть на мить, що це правда. А потім згадайте, що вже 11 лютого Щастя відвідала Прем’єр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шимоніте. Декілька годин була в місті і ніяких руйнувань не помітила, бо їх не було. Служба безпеки в політиків такого рангу відпрацьовує місця робочих візитів заздалегідь.

Тому будь-яке порушення безпеки 10 лютого звело би її подорож нанівець. Але високопосадовиця приїхала, висловила підтримку суверенітетові України і пообіцяла нашій армії надати додаткові зенітно-ракетні комплекси. Які надійшли згодом.

В той день її супроводжувало багато представників ЗМІ, у тому числі й закордонних, які теж побачили би наслідки обстрілів. Якби ці наслідки були.

А от Щастя потужно почали обстрілювати пізніше – і саме росіяни. Зокрема, 21 лютого вони відкрили вогонь по Луганській ТЕС, яка потім зупинила свою роботу. Днем пізніше місто «накрила» російська артилерія, а 24 лютого зранку росіяни почали рівняти Щастя із землею…

Що стосується «ремонту» окупантами нещодавно відновлених об’єктів – це не вперше. Вони не обіцяють реконструювати те, що дійсно потребує капітальних вкладень.

Навпаки, «ремонтують» відремонтоване нещодавно. Як от дорогу в Міловому, гімназію в Новоайдарі і от тепер лікарню в Щасті.  

До речі, капітальній ремонт в ній розпочали у 2021 році. Встигли відновити дитяче відділення. Були близькі до завершення робіт в адміністративному корпусі, де замінили вікна, підлогу, системи водопостачання, водовідведення та опалення.

Також місцева влада у 2021 році підписала договір з міжнародною організацією НЕФКО, яка пообіцяла виділити близько 10 мільйонів гривень на термомодернізацію будівлі лікарні.