Прес-центр23 серпня 2021, 21:08

Країна, що бореться за незалежність, має захищати власні символи, – Сергій Гайдай

Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, відкриваючи святковий концерт до Дня Державного Прапора України.

«Вітаю усіх вас з визначним святом, що жовто-блакитною єднає нашу країну від Луганщини до Львівщини – Днем Державного Прапора України. Безумовно, країна, що бореться за незалежність, має захищати власні символи. Одним з цих символів нашої країни є прапор, що уособлює єдність, силу та свободу. Бажаю вам жити у кольорах нашого стягу, де жовтий то – добробут, а блакитний – то мир», – привітав присутніх Сергій Гайдай та дав початок святковому концерту в якому взяли участь відомі виконавці та колективи: СКАЙ, OT VINTA, Анжеліка Рудницька, Ярмак, Поль Манондіз, Шпилясті Кобзарі та GG ГуляйГород.

Одночасно у парку поблизу парку Перемоги проходила виставка-ярмарок предметів декоративно-ужиткового мистецтва, працював літературний майданчик та книжкова толока.

Також під час заходу був встановлений національний рекорд. Понад чотири тисячі жителів області разом заспівали одну з найвідоміших у світі українських пісень – «Червону руту» Софії Ротару (автор тексту Володимир Івасюк).