Прес-центр7 вересня 2016, 10:09

Крим був і є українським – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив, що Крим є українським, а питання його окупації та мілітаризації Росією, утиски прав українців та кримсько-татарського народу на півострові потрібно постійно тримати на міжнародному порядку денному.

«Заява Путіна про те, що ніби питання Криму закрите, це лише його марення. Хоча насправді воно дійсно закрите у 1954 і у 1991 році: Крим був, є і буде українським. І жодної іншої розмови не буде», – наголосив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.

Президент також впевнений, що через кримське питання необхідно домагатися розширення відповідного санкційного пакета, як це минулого тижня зробили США. «Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі й щодо кримських татар, вимагає запровадження додаткових секторальних санкцій. Думаю, був би не зайвим осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка», – наголосив Глава держави.

Президент також нагадав, що українським дипломатам поставлене завдання активніше залучати міжнародних партнерів до звільнення українських політичних в’язнів, що утримуються в Росії та в анексованому РФ українському Криму, і заручників в окупованій частині Донбасу.

 

http://www.president.gov.ua/news/krim-buv-i-ye-ukrayinskim-prezident-38083