Прес-центр15 cічня 2019, 18:01

Крізь століття культура об’єднує українську націю, – Ірина Божич

«Українська культура від Заходу до Сходу сповнена різноманіття та водночас свідчить про глибокі спільні духовні корені нашого народу. Так само духовну згуртованість усіх громадян незалежно від регіону проживання уособлює українська соборність», – зауважила голова Асоціації працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини» Ірина Божич.

За її словами, підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки є однією з найбільш знакових подій, вписаних в історію нашої держави, та свідчить про єдність України як держави та нації. Саме тому велике значення для Луганщини та країни в цілому має відзначення 100-річчя від дня проголошення Акта злуки.

«Асоціація працівників та аматорів сфери культури виступила одним з ініціаторів запровадження культурних обмінів між Луганською та Львівською областями з метою подолання нав’язаних стереотипів. За останні два роки сотні учасників з обох областей взяли участь в обмінах, і результатом стали нові проекти, а головне – міцні професійні та дружні зв’язки. Зміцнення дружби між найвіддаленішими куточками країни – одна з місій організації. Ми відчуваємо, що ця справа має жити, як і сто років тому», – додала Ірина Божич.

Асоціація працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини» – незалежна неприбуткова громадська організація, яка об’єднала близько 600 представників з 15 територій та 6 обласних закладів культури Луганської області задля формування українського культурного простору Луганщини, утворена у 2016 році.

Нагадаємо, День Соборності України відзначається щорічно 22 січня у день проголошення у 2019 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.