Прес-центр23 травня 2020, 13:05

Кроки, які ви робите спонукають загал більше приділяти уваги людям з особливими потребами, – уповноважений з прав людей з інвалідністю при Президентові України Валерій Сушкевич

Сьогодні, 23 травня, очільник Луганської області передав автомобіль CITROEN Jumper L4H2, обладнаний гідравлічним ліфтом, Луганському обласному центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями. Виконуючий обов’язки директора центру Олексій Сорока особисто протестував роботу підйомнику.
«Я задоволений, що виконав обіцянку, яку дав на своєму першому прийомі громадян. І сьогодні молодь з обмеженими фізичними можливостями має власний, пристосований до її потреб транспорт. Я розумію, що цього замало, щоб охопити всю область, тому я вже веду перемовини й до кінця року у вас буде ще один автобус», - звернувся Сергій Гайдай до Урядової уповноваженої з питань прав людей з інвалідністю Тетяни Баранцової, яка 12 років очолювала центр соціокультурної адаптації.
У відповідь Тетяна Баранцова подякувала за підтримку її ініціатив та зазначила: «Нам необхідно виїжджати туди, звідкіля не може виїхати молодь з інвалідністю, тому, що вона дуже невпевнена у собі».
Радісна подія співпала з селекторною нарадою з Уповноваженим з прав людей з інвалідністю при Президентові України Валерієм Сушкевичем.
«Тетяна Баранцова – людина Луганщини в Уряді України. Знаю, що ви багато спільно працюєте над проблемами людей з обмеженими можливостями. Кроки, які ви робите спонукають загал більше приділяти уваги людям з особливими життєвими потребами. Це гідний приклад для інших посадовців. Адже сьогодні складно усім, але їм ще складніше », - зазначив Валерій Сушкевич.
Тетяна Баранцова повідомила, що наразі Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями працює у дуже скрутних умовах , оскільки не має власного приміщення та звернулась по допомогу у вирішенні цього питання до голови Луганської облдержадміністрації.