Прес-центр3 травня 2018, 14:05

Культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля» завітає на Луганщину

У рамках міжрегіонального культурного обміну 6 травня у Рубіжному та 7 травня у Сєвєродонецьку відбудеться презентація культурно-мистецького проекту «Під Зорею Пінзеля».

Заходи розпочнуться о 18:00 –  у МКУ «Палац культури»  м. Рубіжне та у КЗ «Сєвєродонецький міський Палац культури».

Проект має на меті ознайомлення із постаттю Іоана Георгія Пінзеля – знаного українського скульптора середини XVIII ст. представника пізнього Бароко і Рококо, популяризацію його мистецької спадщини.

Програмою заходу передбачається мистецька програма за участю популярного гурту «Рококо»,  презентації художнього альбому «Таїна Пінзеля» та колекції одягу Івони Лобан «Пінзель. Львів. Бароко». Також усі бажаючі мають змогу подивитися  документальний «Від Бучача до Лувру» та уЛьвівських художників, яких надихнула творчість Пінзеля.

Завданням проекту є представлення історії та творів  Іоана Георгія Пінзеля, які кілька років тому стали новим відкриттям для відвідувачів Лувру та зробили справжній фурор серед мистецького середовища Франції, зібравши протягом трьох місяців більше мільйона шанувальників. Презентуючи проект «Під зорею Пінзеля», планується активізувати молодь та прихильників мистецтва України, створити максимально можливі позитивні моменти задля об’єднання українців сходу та заходу, завдяки високому мистецтву, музиці, перформансам, презентаціям.

Захід організований за підтримки Львівської облдержадміністрації.