Прес-центр3 грудня 2019, 11:12

Купуй луганське – підтримуй Луганщину: молокозаводи регіону

Внаслідок військової агресії проти України та окупацію деяких районів Луганської області, регіон переорієнтував економіку у бік сільського господарства. Так, в області працює декілька великих агропідприємств, які займаються переробкою молока та виготовленням молочних продуктів.

Підприємство ПрАТ «Біловодський маслоробний завод» налічує понад 60 видів молочної продукції в асортименті. Зокрема, різноманіття товарів представлене вершковим маслом, спредом, сиром сулугуні, плавленими, копченими, пастоподібними сирами, бринзою, пакетованим молоком, кефірами різної жирності, ряжанками тощо. Також за власною рецептурою виготовляється сирний крем та сметанний крем з фруктовими наповнювачами.

З вересня 2017 року на підприємстві впроваджена міжнародна система оцінки якості товару НАССР, що дає можливість експорту та збуту готової продукції за кордон. У підприємства є дозвіл на експорт у 16 країн світу, а експорт зараз здійснюється до Алжиру, Марокко та Польщі.

Фахівці підприємства не зупиняються на досягнутому, щодня працюючи над впровадженням сучасних технологій. У 2018 році на маслоробному заводі встановлено обладнання для бактеріального та механічного очищення молока «Бактофуга».

Восени 2019 року Приватне сільськогосподарське підприємство «Агрофірма «Привілля» запустило в роботу перший в області мінізавод із переробки молока замкнутого циклу – від виробництва молока на власній фермі до виготовлення кефірів, ряжанки, йогуртів, м’яких сирів та іншої молочної продукції. Метою реалізації цього проєкту є виробництво і реалізація молочної продукції під власною торгівельною маркою за європейськими стандартами. Виробництво повністю відповідає міжнародним вимогам HACCP.

Підприємство має мережу фірмових магазинів у Києві, Сєвєродонецьку, Старобільську, Привіллі Троїцького району, де крім м’ясної та молочної продукції продаються завжди свіжі овочі та фрукти.

Молокопереробне підприємство ПП «Продгрупсервіс» побудовано та введено в експлуатацію у 2003 році. Виробнича потужність заводу становить 30 тонн молока на добу або 15 тонн у зміну.

Основним напрямком діяльності заводу є виготовлення цільномолочної та кисломолочної продукції (молоко, кефір, сметана, сир кисломолочний, масло вершкове, сметанний продукт, бринза, м’які сири).

Постачальниками молока на підприємство є місцеві фермерські господарства Кремінського району. Готова продукція постачається до бюджетних установ на тендерній основі, а також до торгових мереж міст Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна.

Вся продукція молокопереробного підприємства відповідає ДСТУ та ТУ, впроваджена система НАССР щодо безпечності та якості молочної продукції.

ТОВ «Марківський сироробний завод»  має більш ніж сорокарічну історію та є одним із лідером з виробництва твердих сирів Луганщини під торговою маркою «Мастерская сыра».

Потужність виробництва становить до 5 тонн сиру за добу, об’єм камер зберігання – до 300 тонн.

Сири виробляються з екологічно чистої природної сировини, без біодобавок, консервантів, і користуються попитом споживача. Спеціалістам підприємства вдалося успішно вирішити головне завдання – створити новий, якісний продукт із споживчими властивостями, що виводить його на рівень елітного сиру, зберігаючи при цьому середньоринкові ціни.

Молокопереробне підприємство ФОП «Ткаченко Г.В.» розташоване в селі Колядівка Новоайдарського району, в екологічно чистому районі Луганської області.

Протягом 2016-2017 років підприємство реєструє потужності та отримує експлуатаційний дозвіл, у 2019 році отримує сертифікат ISO 22000:2018 «Системи управління безпечністю харчових продуктів» (НАССР).

Підприємство виробляє та реалізує натуральну молочну продукцію без наповнювачів і консервантів. Асортимент підприємства складають: вершки, сир кисломолочний, бринза, ряжанка, м’які та напівтверді сири, масло солодковершкове тощо. Уся продукція виробляється без додавання консервантів, барвників, підсилювачів смаку та наповнювачів або замінників молочної сировини.