Прес-центр13 жовтня 2018, 11:10

Курсанти ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка урочисто склали присягу поліцейського

Сьогодні, 13 жовтня, на площі Перемоги м. Сєвєродонецька урочисто склали Присягу працівника Національної поліції України 100 курсантів Луганського державного університету ім. Е.О. Дідоренка. В урочистому заході взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь, заступники голови ЛОДА Юрій Клименко та Ольга Лішик, ректор ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка Віталій Комарницький, заступники міського голови м. Сєвєродонецька Інна Фесенко та Ігор Слєсарєв, представники силових структур та правоохоронних органів, а також батьки та родичі курсантів.

Символічно, що церемонія складання Присяги відбулася напередодні знакових свят – Дня захисника України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначаються в Україні 14 жовтня.

Ректор Віталій Комарницький висловив сподівання, що ці 100 курсантів-першокурсників за 3-4 роки нестимуть службу в підрозділах Національної поліції України саме на території нашої області, адже 97 з них – жителі Луганщини.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь подякував курсантам за те, що вони обрали саме професію поліцейського у такий нелегкий для України час, а також луганський навчальний заклад вищої освіти – для навчання: «Ви – майбутнє Національної поліції. Саме вам належить відновити правопорядок на кожному клаптику української землі. Слава Україні!»

Заступник Міністра Вадим Троян, вітаючи курсантів, зачитав звернення Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: «Сучасна поліція – це служба, що забезпечує головні принципи безпеки, захисту та прав людини. Ми проводимо докорінну реформу системи МВС, втілюємо нові принципи державного сервісу у сфері правоохоронної діяльності. Її успіх і перемога залежить від усього суспільства та від вас зокрема. Це велика відповідальність та висока довіра. Я радий вашому життєвому вибору. Нам потрібні гідні, чесні, відкриті для громади поліцейські. Переконаний, що в будь-яких обставинах ви залишитеся вірними присязі».

У свою чергу, заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв подякував батькам за те, що виховали своїх дітей справжніми українцями, які прийняли усвідомлене рішення боронити рідний край. «Ви є представниками того покоління, яке не на словах, а на власному досвіді пережили і переживаєте сьогодні всі тяготи тих буремних подій, які поставили під сумнів спроможність нашої держави бути незалежною і суверенною. Служити й захищати – це не просто слова, це покликання», – привітав майбутніх правоохоронців Костянтин Бушуєв.

У супроводі військового оркестру курсанти пройшли урочистим маршем площею Перемоги.