Прес-центр4 квітня 2022, 09:04

«Лікарі без кордонів» передали Луганщині життєво необхідні медпрепарати

У березні до медичних закладів Луганської області надійшли гуманітарні вантажі з інсулінами, препаратами для наркозу та тиреоїдної групи (L-тироксин), антибіотиками, знеболювальними, протизапальними, гіпотензивними та кровозупинними засобами, а також шприцами, перев’язочними матеріалами тощо, - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Міжнародне гуманітарне право захищає, перш за усе, тих, хто не воює. Та рашистам закони не писані, вони не жаліють ані беззахисних, ані хворих, ані тих, хто їх рятує – лікарів. Ворог зруйнував 28 медзакладів та блокує поставки життєво необхідних препаратів. Медикаменти, спецобладнання та інструментарій доводиться доставляти гуманітарними коридорами, але на сьогодні лікарні укомплектовані повністю», - розповів він.

Сергій Гайдай окремо подякував міжнародній медичній гуманітарній організації «Лікарі без кордонів» за передані КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна  лікарня» гостро дефіцитні препарати для гормонозамісної терапії та інші лікарські засоби.