Прес-центр9 вересня 2016, 13:09

Ліки і надалі будуть закуповуватися прозоро, через міжнародні організації, - Володимир Гройсман

Ліки і надалі будуть закуповуватися за прозорими схемами через міжнародні організації. Адже така практика дала змогу розблокувати закупівлю ліків та зекономити від 10 до 90 % державних коштів. Про це повідомив Прем’єр міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» сьогодні, 9 вересня.

«На сьогодні проблема постачання ліків розблокована, в тому числі й стосовно вакцин. Але цього є недостатньо, тому що було відставання. Це ми розблокували постачання минулого року. Зараз питання йде про те, щоб провести закупівлі 2016 року, - зазначив Володимир Гройсман, підкресливши, що «ми зараз маємо наздогнати час» і Міністерство охорони здоров’я цим питанням займається.

Прем’єр-міністр повідомив, що фактично МОЗ балансує потребу і надалі будуть проводитися закупівлі ліків за прозорою схемою, через міжнародні організації.

«Ми вважаємо, що це абсолютно правильний крок. Хоча багатьом це питання не подобається. Коли йде мова про закупівлю ліків від міжнародних організацій, то у нас є економія від 10 до 90 відсотків. Багато хто на цьому завжди грів руки. Але так більше не буде. До того часу, поки буде наш Кабінет Міністрів, і цей Парламент, я думаю, буде нас підтримувати, ми не будемо відмовлятися від ідеї закупівлі через міжнародні організації», - наголосив Володимир Гройсман.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249300740&cat_id...