Прес-центр28 серпня 2020, 13:08

Лікувальні заклади Луганщини отримали 50 кисневих концентраторів

Їх передали для лікарень Луганської області від ПРООН сьогодні, 28 серпня, в Сєвєродонецьку.

Дякуючи за підтримку, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що обладнання розподілене для 19 лікувальних закладів – тих, де не вистачає концентраторів.

«Вдячні допомозі, яку ми регулярно отримуємо від поважних міжнародних та українських організацій. Це надважливо у складний для країни і Луганщини час. Упевнений, спільними зусиллями світової спільноти ми зможемо подолати наслідки пандемії COVID-19, зберегти здоров’я та життя людей», – наголосив він.

Сергій Гайдай додав, що кисневі концентратори дуже потрібні для наших лікарень: «Саме ці прилади допоможуть врятувати життя ще до того, коли людину необхідно буде підключати до апарату ШВЛ. Зауважу – те, що ми своєчасно ввели жорсткі обмеження в регіоні, має и позитивні, і негативні наслідки. Знаходячись у «зеленій зоні», усі розслабилися. Багато хто невідповідально ставиться до стану свого здоров’я та оточуючих. Бо навіть якщо людина хворіє безсимптомно, вона може інфікувати когось із більш слабким імунітетом».

Придбані 50 кисневих концентраторів за Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру на загальну суму 25 300 дол. США.

«Ми продовжуємо допомагати Луганщині та співпрацювати з облдержадміністрацією. Підтримка закладів охорони здоров’я є серед пріоритетних напрямів нашої діяльності, а одним із ключових донорів виступає Європейський Союз. Сподіваюсь, це сприятиме тому, що рівень захворюваності в області залишатиметься найнижчим в країні», – повідомив спеціаліст із територіального об’єднання в Луганській області Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН з відновлення та розбудови миру Дмитро Курочка.

Раніше Програмою ООН з відновлення та розбудови миру здійснено закупівлю антисептичних засобів та захисних костюмів для лікарів, які були розподілені по інфекційним лікарням Луганської та Донецької областей.