Прес-центр26 серпня 2016, 14:08

Лілія Гриневич: «Педагоги Луганщини – на передовій духовного фронту України»

26 серпня 2016 року Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич з робочою поїздкою перебуває у Луганській області.

У першій половині дня вона взяла участь у роботі обласної серпневої конференції педагогічних працівників за темою «Створення умов для нової української школи на Луганщині».

У конференції, яка відбулася в сєвєродонецькому міському Палаці культури,  також узяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик,  виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації  Тетяна Ткачова, голови райдержадміністрацій, начальники районних і міських відділів освіти, керівники навчальних закладів області, педагоги області.

Звертаючись до своїх колег, вона подякувала їм за мужність, відданість шляхетній справі педагога та наголосила: «Педагоги Луганщини – на передовій духовного фронту України, кожний на своєму особистому фронті».

Конференція була присвячена обговоренню Концепції побудови нової української школи, головними ідеями якої є 12-річне навчання, новий зміст освіти, педагогіка партнерства, особистісно зорієнтована модель освіти, виховання через цінності, умотивований та успішний учитель, автономія школи, справедливе фінансування.

Під час конференції Юрій Гарбуз поінформував, що, перебуваючи на Львівщині, він запропонував запровадити систему обміну досвідом учителів, зокрема, вже з 1 жовтня наші педагоги почнуть працювати в самому західному регіоні України.

У той же час львівські педагоги приїдуть поділитися досвідом до Луганщини.

Лілія Гриневич цю ідею підтримала та зазначила, що цей проект можна буде рекомендувати для втілення по всій Україні.