Прес-центр11 листопада 2020, 14:11

Лисичанські лікарні отримали сучасні апарати ШВЛ

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в передачі апаратів штучної вентиляції легень від благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова» для потреб лікарень Лисичанська.

Зокрема, два сучасні апарати ШВЛ було передано для реанімаційного відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. У вітальному слові Катерина Безгинська висловила подяку усім, хто допомагає Луганщині у скрутні часи: «Нам дуже важлива допомога благодійників. До цього ми вже отримали 15 апаратів ШВЛ і, завдяки вашій допомозі, ми на 100 % укомплектували Луганську обласну дитячу клінічну лікарню».

Окремо вона звернулася до лікарів: «Щиро вдячна вашій праці, адже ви, знаходячись на вістрі боротьби з пандемією COVID-19, рятуєте дітей Луганщини».

За словами представника благодійної організації, через свій компактний розмір, зручність у користуванні та мобільність ці апарати мають стати надійними помічниками медиків у боротьбі з коронавірусом.

Потім заступник голови ОДА завітала до Лисичанської багатопрофільної лікарні, куди благодійники також передали два апарати штучної вентиляції легень.

Наприкінці заходу Катерина Безгинська поспілкувалась з журналістами та відповіла на найбільш актуальні питання, які турбують громадськість Луганщини. Вона розповіла про заходи, які вживає обласна влада у боротьбі з розповсюдженням COVID-19. Зокрема, вона відзначила, що на сьогодні заповненість ліжкового фонду у лікарнях – 50%, але реальна перспектива, зважаючи на темпи поширення захворюваності, приблизно 75% .

«Медзаклади області повністю укомплектовані засобами індивідуального захисту, укладають угоди з ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» щодо забезпечення киснем», – наголосила заступниця голови облдержадміністрації.