Прес-центр16 червня 2020, 17:06

Літнє дитяче оздоровлення та відпочинок на Луганщині почнеться тільки після закінчення загальнонаціонального карантину

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела розширене засідання обласного міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області.

Відкриваючи засідання Катерина Безгинська нагадала, що можливість початку оздоровчої кампанії буде прийматися не раніше 22 червня, на наступному етапі виходу з карантинних обмежень. Відповідне рішення прийнято Урядом.

Наразі в Луганській області готові надавати послуги з оздоровлення та відпочинку два позаміських заклади – «Зоря» та «Гончарівський». Але тільки за умов скасування карантинних заходів та обмежень.

«Якщо у минулому році було оздоровлено 24,1 тис. дітей, у тому числі 19,6 пільгових категорій, то у 2020 році з урахуванням перенесення термінів оздоровчої компанії та актуальної загрози погіршення епідеміологічної ситуації, спричинену розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, планується оздоровити тільки 12,1 тис. дітей, з них 10,8 тис. пільгових категорій», – повідомила Катерина Безгинська.

Крім цього, в Станично-Луганському районі за рішенням сесії районної ради та після громадських обговорень з батьками, прийняте рішення не проводити літнє оздоровлення.

Також не відкриватиметься літній заклад «Джура» Національної поліції України в Луганській області.

Заступник голови облдержадміністрації закликала прислухатись до рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо недопущення роботи пришкільних таборів на базі закладів загальної середньої освіти допоки повністю не відмінять карантинні заходи в країні.

На території Луганської області заплановано відкрити лише 40 таборів на базі закладів освіти (16 пришкільних і 24 мовних). Буде охоплено відпочинком 2401 дитина.

Також під час засідання обговорено низку питань. Зокрема, можливість проведення літньої оздоровчої кампанії 2020 року, направлення дітей на оздоровлення та відпочинок за межі області тощо.

Катерина Безгинська надала доручення усім керівникам або власникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, міським головам, головам райдержадміністрацій та ОТГ забезпечити початок літньої оздоровчої кампанії виключно після закінчення загальнонаціонального карантину.

А керівникам закладів охорони здоров’я посилити контроль за медичним обстеженням при направленні дітей до закладів оздоровлення та відпочинку.