Прес-центр29 червня 2017, 17:06

Луганчани вибороли медалі першості України з гирьового спорту

У місті Токмак Запорізької області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів, юніорок, чоловіків та жінок.

У змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів з 16-ти областей України. Луганщину представляли студенти Старобільського технікуму ЛНАУ: майстер спорту України міжнародного класу Ірина Григоренко, майстер спорту України Марія Лук’янцева, кандидат у майстри спорту Олександр Касяненко та Станіслав Корж (I розряд).

Особливість цього чемпіонату полягала у тому, що його переможці у кожній ваговій категорії і номінації отримували право представляти Україну на чемпіонаті Світу, який проходитиме 10-12 жовтня у Греції.

Напружена боротьба розгорнулася вже з першим стартом. Наші дівчата з честю підтвердили звання найсильніших, завоювавши перші місця як серед юніорок, так і серед дорослих.

Так, Ірина Григоренко і Марія Лук’янцева у своїх вагових категоріях стали чемпіонами. Особливо важко далася золота нагорода Марії Лук’янцевій, так як її головним суперником була багаторазова чемпіонка світу Вікторія Черепаха. Боротьба тривала на протязі всіх десяти хвилин і тільки на останніх секундах Марія вирвала перемогу.

Успіх наших дівчат підтримали Олександр Касяненко і Станіслав Корж. У категорії до 80 кг, де виступав Касяненко, зібралися 10 найсильніших спортсменів України. Після першої вправи Олександр програв 15 підйомів лідеру, проте у другій не тільки зумів відіграти ці 15 підйомів, а й показав свій кращий результат у ривку, ставши чемпіоном серед юніорів і серед чоловіків.

Не гірше виступив і Станіслав Корж. Змагання такого рівня були першими в його спортивній біографії і тому хвилювання не дало можливості показати найкращі результати у ривку і поштовху. У підсумку, Стас став бронзовим призером у двоборстві серед юніорів і посів шосте місце серед чоловіків. Цілком гідний результат для першого старту в змаганнях такого рівня!

Зазначимо, що чемпіонат України став своєрідним підбиттям підсумків змагального сезону. Попереду на спортсменів чекає напружена підготовка до чемпіонату Світу, на якому, сподіваємося, луганчани зможуть гідно представити Україну.