Прес-центр24 травня 2018, 10:05

Луганчани вивчають нові методики в системі соцзахисту в умовах децентралізації

З 21 по 25 травня в Одесі відбувається перший семінар-тренінг стосовно інтегрування технології кейс-менеджменту в систему соціального захисту населення в умовах реформ децентралізації на прикладі цього міста.

На семінарі-тренінгу розглянуто розбудову спроможності органів місцевої влади та громадських організацій Луганської і Донецької областей задля розширення спектру та якості надання інтегрованих соціальних послуг в умовах децентралізації, ознайомлено з успішними практиками деінституалізації соціальних послуг для громади через співпрацю громадських організацій та органів влади.

Слід зазначити, що надання якісних соціальних послуг населенню в умовах децентралізації є одним із ключових питань у роботі органів соціальної сфери Луганщини.

Під час заходу учасники сформували базові інструменти використання технології кейс-менеджменту, відпрацювали навички спілкування з особами і сім'ями, які потребують залучення кейс-менеджера для вирішення їх потреб, сформували уявлення про кейс-менеджмент як технологію запобігання складних та екстрених ситуацій у родинах.

Заплановано також вивчення оцінки потенціалу впровадження надавачем соціальних послуг технології кейс-менеджменту у професійну діяльність, надання мотивації на використання нових інструментів управління соціальними послугами та складання особистого плану професійного зростання.

У заході беруть участь представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, начальники управлінь соціального захисту населення області, фахівці об’єднаних територіальних громад, представники неурядових організацій.

Ініціатива фінансується Європейським Союзом у рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції за організаційної підтримки Центру інтегрованих соціальних послуг.