Прес-центр18 травня 2018, 12:05

Луганчани взяли участь у засіданні колегії Мінсоцполітики України

У Харкові за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра соціальної політики Андрія Реви відбулося засідання колегії цього міністерства.

На ньому розглянули пріоритетні напрями реформування соціальної сфери, підбили підсумки та обговорили перспективи.

Глава Уряду наголосив, що все зароблене економікою інвестуватиметься в життя громадян. А це – оновлена система освіти та підготовки кваліфікованих кадрів для потреб ринку, модернізована система охорони здоров’я, нова інфраструктура, яка, в тому числі, посилює заходи безпеки, а також ефективна система соціального захисту для тих, хто цього реально потребує. Мова, передусім, про систему субсидій, яка наразі стає більш адресною і реформується в бік подальшої монетизації, а також систему надання соціальної допомоги різним категоріям громадян за принципом «кошти ходять за людиною» та в умовах «прозорих офісів», реально пристосованих до потреб людей.

Від Луганщини участь у засіданні взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та представники органів соціального захисту населення області.

Учасників заходу поінформовано про поточний стан справ у системі соціального захисту. Так, головна увага Міністерства зосереджена на реалізації завдань щодо сприяння продуктивній зайнятості та реформі ринку праці, забезпеченні ефективної державної соціальної підтримки населення, розвитку соціальних та реабілітаційних послуг у територіальних громадах, забезпеченні захисту прав дітей.

Серед зазначених пріоритетних завдань Уряду та Міністерства – створення доступних, якісних і рівних соціальних послуг для кожного громадянина, державна підтримка для тих, хто її потребує, легалізація заробітної плати як запорука розвитку громади, доступність об'єктів життєдіяльності, програмні субвенції для вирішення найактуальніших соціальних проблем, співпраця із громадськими та міжнародними організаціями.

Також вони мали змогу ознайомитися із роботою «Прозорого офісу» Шевченківського району Харкова.