Прес-центр27 листопада 2017, 16:11

Луганчани з навчальним візитом відвідують Таллінн

Програмою розвитку ООН в Україні організовано навчальний візит до Таллінну за темою «Електронне врядування на місцевому рівні» для представників Луганської та Донецької облдержадміністрацій.

У рамках візиту заплановано знайомство з Академією е-врядування, роллю та повноваженнями Уряду Естонії у питаннях державних інформаційних систем, захисту інформаційних потоків, державних баз даних, організації захисту цифрової ідентифікації.

Також гостей зі Сходу України ознайомлять з основними аспектами розвитку базової інфраструктури для підключення до інформаційних систем. Програма візиту передбачає й огляд ситуації з місцевим самоврядуванням в Україні.

Академія е-врядування – це консультаційний і мозковий центр, який займається розробкою і популяризацією найкращих ідей в області в-урядування, е-демократії, кіберуправління і відкритого інформаційного суспільства.

Слід відзначити, що з 2002 року Академія е-врядування провела навчання для 3000 державних службовців більше ніж з 60 країн, а також керувала або брала участь більш ніж у 60 міжнародних проектах з розвитку країни, самоврядування і організації.