Прес-центр1 квітня 2019, 18:04

Луганщина долучилася до обговорення розвитку будівництва та сфери ЖКГ

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко взяв участь у III Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Розвиток будівництва та житлово-комунального господарства в сучасних умовах», що відбулася 28-29 березня 2019 року в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Під час конференції було обговорено перспективні науково-технічні й технологічні розробки, формування інноваційних проектів у сфері будівництва та житлово-комунального господарства, підвищення рівня наукового інформаційного обміну та підготовки наукових кадрів.

«Сфера будівництва вимагає комплексного підходу та злагоджених дій у всіх дотичних галузях – від ухвалення стандартів до створення інфраструктурних об’єктів в окремих населених пунктах. Виключна роль належить людям, які навчають молоде покоління та рухають інновації, а серед них – і наші викладачі-науковці. Підготовка якісних кадрів може відбуватися лише за умови співпраці вищих навчальних закладів, органів влади та будівельних підприємств», – зауважив Юрій Клименко.

Регіональну програму поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області презентував під час заходу директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

За його словами, програма передбачає цілий комплекс заходів. Це, по-перше, будівництво п’яти сміттєперевантажувальних станцій і центрального об’єкта поводження з відходами; по-друге, придбання техніки та обладнання для місць збору і видалення відходів.

«Заплановано придбання євроконтейнерів, сучасних сміттєвозів, будівництво п’яти СПС із сучасним сортувальним та пресувальним обладнанням та центрального об’єкта поводження з відходами із сучасними дільницями захоронення відходів. За попередніми розрахунками, переробка органічної складової твердих побутових відходів може давати до понад 10 тисяч МВт електроенергії на рік для електромережі області починаючи з 2020 року. Крім того, будівництво цих об’єктів дозволить створити понад 200 нових робочих місць», – розповів Віталій Сурай.

У рамках конференції було проведено роботу за напрямами: «Міське будівництво та житлово-комунальне господарство», «Технології та організація будівництва», «Будівельні матеріали та вироби», «Будівельні машини», «Містобудування та територіальне планування», «Промислове та цивільне будівництво».