Прес-центр23 листопада 2021, 15:11

Луганщина долучилася до розроблення програми Президента «Здорова Україна»

Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з розроблення та виконання програми «Здорова Україна».

Його провів Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

У режимі онлайн участь в заході взяли заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка є членкинею зазначеної робочої групи, і начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов.

Під час засідання розглянуто проєкт зазначеної програми та обговорено подальші кроки щодо її реалізації.

Зокрема, за категоріями: «Рухова активність та спорт», «Безбар’єрний простір в Україні», «Реформи в освіті – здорові та активні діти та молодь», «Доступність якісної медичної допомоги», «Якісна питна вода – безпека для здоров’я людини».

Олег Немчінов закликав учасників засідання активно долучитися до розробки проєкту програми «Здорова Україна».

Також акцентовано, що програма передбачає реалізацію завдань за такими напрямами: здорове та активне суспільство шляхом створення умов для розвитку рухової активності та спорту, фізичне здоров’я дітей, молоді та людей похилого віку, доступна та якісна медична допомога, безперешкодне середовище для всіх груп населення, забезпечення населення питною водою в необхідних обсягах та відповідної якості.

Наголошено, що впровадження програми допоможе досягти мети побудувати країну з високим рівнем життя, що можливо лише за умови покращення здоров’я українців.

Нагадаємо, що Міжвідомча робоча група з розроблення та виконання програми «Здорова Україна» є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, утвореним для забезпечення узгоджених дій центральних та місцевих органів виконавчої влади з метою створення в суспільстві умов для оздоровчої рухової активності, зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.