Прес-центр28 липня 2017, 10:07

Луганщина долучилася до соціально-інформаційної акції #людинаНЕтовар

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із «Регіональним правозахисним соціолого-освітнім центром «Жінки Донбасу» та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено всеукраїнську інформаційну кампанію та акцію #людинаНЕтовар.

Участь у заходах взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА та громадськість міста Сєвєродонецьк.

Під час акції були розповсюджені листівки з метою привернення уваги населення до проблеми торгівлі людьми, підвищення обізнаності про безпечну міграцію, працевлаштування за кордоном.

Подібні заходи відбулися у містах Лисичанськ та Рубіжне, де волонтерами та особами, відповідальними за присвоєння статусу постраждалих від торгівлі людьми, було розповсюджено інформаційні матеріали.

У місті Лисичанську розміщено тематичний біл-борд.

Слід зазначити, що з початку 2017 року в Луганській області встановлено сім статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Серед постраждалих дві жінки (мета – сексуальна експлуатація) та п’ять чоловіків (трудова експлуатація).