Прес-центр8 листопада 2019, 15:11

Луганщина долучилася до Всеукраїнського радіодиктанту

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності до Дня української писемності та мови.

Цей захід традиційно відбувся у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, куди завітали викладачі, студенти, держслужбовці та небайдужі містяни.

Катерина Безгинська привітала присутніх з Днем української писемності та мови: «Впродовж останніх 19 років по всій Україні та за її межами проводиться диктант на знання мови. Особисто я у Сєвєродонецьку пишу його вже вп’яте. Бажаю всім нам успіху у перевірці та поглибленні власних знань з державної мови. Переконана, що необхідність постійного навчання та вдосконалення своїх навичок є надзвичайно затребуваними у сучасному світі».

За інформацією організаторів, цьогоріч радіодиктант буде проведено у 60 країнах світу, де прозвучить українське слово. Найбільшими закордонними локаціями для випробування своїх знань, визначено у Сполучених Штатах Америки, Латвійській Республіці, Чеській Республіці та багатьох інших країнах. Участь у минулорічному диктанті взяли понад 33 тисячі осіб, з яких 311 учасників написали його бездоганно. Серед них є представники і нашої області.

Цікавою особливістю у написанні цьогорічного радіодиктанту стало впровадження слів зі змінених норм українського правопису. Це дасть змогу всім учасникам заходу перевірити свої знання із сучасного мовотворення.