Прес-центр24 березня 2017, 13:03

Луганщина долучилася до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Акція проводиться щороку до Міжнародного дня лісу, який відзначається 21 березня.

Акція триватиме до 20 квітня –  до Дня довкілля.

Головна мета – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення шкільної молоді з роботами та їх безпосередня участь у створенні нових насаджень, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Головним заходом цієї акції є посадка лісу учнями загальноосвітніх шкіл та студентської молоді, представниками громадських організацій, місцевих органів влади.

1 квітня Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства запрошує всіх небайдужих долучитися до висадки дерев на ділянках, де вигорів ліс.

Також у ході акції будуть закладені пам’ятні насадження за участю випускників шкіл.

Крім того, працівники лісового господарства області навесні проведуть посадку лісових культур на загальній площі 950 га та сприяють природному поновленню на площі 50 га, створюватимуть плантації новорічних ялинок на площі 16 га, а також висіватимуть насіння в розсадниках на площі близько 9 га.

Створення лісів у густонаселеному регіоні з високим рівнем промисловості є необхідним для покращення екологічної ситуації та поліпшення мікроклімату.

На території Державного лісового фонду з’явиться ще більше гарних, зручних місць, спеціально облаштованих для відпочинку жителів нашого району.