Прес-центр30 липня 2018, 12:07

Луганщина долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії #протиДій торгівлі людьми

Сьогодні, 30 липня, до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у всіх обласних центрах України відбуваються просвітницькі акції. Долучилась до них і Луганщина. На площі Перемоги у м. Сєвєродонецьк  усі бажаючі взяли участь квесті «Лабіринт можливостей».

Мета квест-лабіринту – підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства. Шукаючи роботу, трудові мігранти потрапляють в умовні стіни лабіринту. Учасники квесту, отримали реальні історії вербування, знайшли вихід із небезпечних ситуацій та уникли потрапляння до трудового рабства, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування та перевіривши власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

«У Луганській області за минулий рік було зареєстровано 13 випадків трудового насильства, а у 2018 році –  вже вісім. За цей період звернулися люди, які стали жертвами торгівлі людьми у зв’язку із військовими діями на території області, зокрема подіями 2014 року. Здебільшого вони були з окупованої території. Їх примусово вивозили, змушували копати окопи, знущалися та били, – розповіла Ольга Лішик. - Ця акція покликана привернути увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які потрапили в небезпеку та стали жертвами торгівлі людьми».

Також вона закликала усіх, хто стали свідками жахливої ситуації, наприклад, жебрування дитини, оперативно повідомляти про це поліцію. Бо може саме наша небайдужість врятує чиюсь долю та життя.

Акція відбулась за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародної Організації з Міграції та громадської організації «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу».

Громадськість та молодь, які долучились до акції відпустили у повітря кульки із надписом #протиДій торгівлі людьми.