Прес-центр9 листопада 2016, 14:11

Луганщина долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Сьогодні, 9 листопада, у Сєвєродонецьку в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, присвячений Дню української писемності та мови.

На запрошення Луганської облдержадміністрації до цієї патріотичної акції долучилися педагоги та студенти луганських вищих навчальних закладів, громадськість області, журналісти, керівники та співробітники ОДА й усі небайдужі до українського слова. Охочих було так багато, що місць усім не вистачало. Багато учасників прийшли в національному одязі, який підкорив увесь світ – вишиванці. Уцілому панував піднесений настрій та відчуття свята.

Перед початком диктанту було організовано радіоміст з регіонами України, де постійно лунали заклики згуртуватися навколо нашої чарівної мови. А слова, що сьогодні знати українську рідну мови – це стильно та модно, викликали справжню підтримку.    

До речі, радіодиктант писали не тільки в усіх областях України, але й в інших країнах. У Польщі долучилися не тільки студенти з України, які навчаються там, але й польська молодь. Навіть у далекій Австралії приєдналися до нашої акції!

Радіодиктант під назвою «Україна на зламі тисячоліть» почався об 11:30 на першому каналі Українського радіо, який провів Олександр Авраменко, доцент Київського університету ім. Б.Гринченка. За особистим бажанням можна надіслати диктант на перевірку на Українське радіо.

У радіодиктанті йшлося про славетну історію нашої Батьківщини, якій могла би позаздрити й будь-яка інша країна, відчайдушних козаків, які захищали Україною усю Європу від дикої орди:  «Прикро, що на зламі ІІ тисячоліття нам, українцям, ціною життя найкращих синів доводиться боронити від східних сусідів свій європейський вибір».

Написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля завершилося щирими оплесками аудиторії.