Прес-центр3 грудня 2021, 13:12

Луганщина готова боротися з негодою на дорогах

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів онлайн-нараду щодо підготовки до зимового утримання автомобільних доріг загального користування.

Директор Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості та транспорту ОДА Андрій Чумак доповів присутнім про роботу на дорогах місцевого значення.

Він зазначив, що найважливішими заходами експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Луганській області є організація сталої роботи дорожніх підприємств у зимовий період з метою забезпечення безпеки та безперебійності руху автотранспорту.

Було зазначено, що загальна протяжність автомобільних доріг місцевого значення на підконтрольній території області складає 2 439 км. Експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Луганській області здійснюється ТОВ «Євро-Буд Компані».

На виконання послуг з зимового утримання генпідрядною організацією на договірних засадах залучено ТОВ «Інтертранс К», КП «Кремінський Агрошляхбуд», ТОВ «РБК України», які разом ТОВ «Євро-Буд Компані» мають 15 відповідних баз та потрібну кількість дорожньої техніки для роботи в кожній територіальній громаді та районах області.

Директор Департаменту зазначив, що станом на 1 грудня, на виробничих базах наявні залишки протиожеледних матеріалів: 101,5 тонн технічної солі, 392 тонни піску та вже виготовлено 9 678,32 тонн готової суміші протиожеледних матеріалів при середній загальній потребі 9 000 тонн (1 500 тон солі та 7 500 тонн піску).

За осінньо-зимовий період 2020-2021 років на місцеві автомобільні дороги області витрачено 10 184,1 тон пісчано-сольової суміші.

На теперішний час підрядники мають діючі договори з ДП «Артемсіль» та Лисичанським заводом залізобетонних виробів (Сєвєродонецький піщаний кар’єр) в результаті чого планово накопичено потрібну кількість солі та піску.

З метою забезпечення наявної потреби паливо-мастильних матеріалів підрядними організаціями укладені відповідні договори з авто-заправними станціями в межах адміністративних районів.

Для виконання комплексу робіт з осінньо-зимового утримання автомобільних доріг загального користування підготовлено 68 одиниць техніки, а саме: (19 комбінованих дорожніх машин, 16 одиниць навантажувальної техніки, три бульдозери, два автогрейдери, 18 тракторів, 10 одиниць іншої снігоочисної техніки).

А з сьогоднішнього дня підрядні організації організовують цілодобове чергування диспетчерської служби, інженерно-технічних працівників, робітників та машиністів, які постійно знаходяться на робочих містах та реагують на погіршення погодних умов для забезпечення безпечного проїзду дорогами області.

Заслухавши доповідь Сергій Гайдай дав доручення представникам владних органів на місцях приділити увагу аварійно небезпечних ділянках доріг, зокрема, на спусках у Лисичанську.