Прес-центр9 вересня 2020, 10:09

Луганщина готується до участі у другому конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку

В облдержадміністрації відбувся навчальний семінар в режимі відеоконференцзв’язку щодо конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Провела захід заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА Людмила Ахтирська.

Вона розповіла, що 3 вересня поточного року Мінрегіон оголосив про початок другого конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу в рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

На реалізацію проєктів другого конкурсного відбору заплановано близько 551,7 млн грн. Ці проєкти  спрямовані на розвиток туризму, сільських територій, бізнесу, освіти. Це ще один напрям потужної державної підтримки розвитку громад та розбудови їх інфраструктури, а також це великі можливості отримання додаткового ресурсу, який допомагатиме рухатися Луганщині в напрямку підвищення життєвого рівня населення.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів ОДА, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.