Прес-центр7 жовтня 2022, 18:10

Луганщина готується до відновлення деокупованих територій – затверджено план дій

План дій щодо життєзабезпечення деокупованих населених пунктів на території Луганської області затвердили сьогодні. Він передбачає заходи з обстеження, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на об’єктах критичної інфраструктури та життєзабезпечення населених пунктів, адміністративних об’єктах та будівлях, територіях (землях) різного типу власності та призначення, що прилягають до населених пунктів. Відновлення функціонування комунальних підприємств та мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення.

А також забезпечення функціонування цілодобових стаціонарних та тимчасових пунктів обігріву населення незалежно від суттєвого зниження температури повітря та гуманітарних штабів для забезпечення населення продуктовими та гігієнічними наборами, теплим одягом та ковдрами, будівельними матеріалами тощо.

Засідання обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області провів Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Головуючий зазначив, що почалося звільнення від російських окупантів населених пунктів Луганської області. Він заслухав доповіді керівників Сватівської райдержадміністрації, Лисичанської та Красноріченської військових адміністрацій про підготовчі та вжиті заходи щодо формування матеріального резерву та мобільних груп фахівців, які першими будуть виїжджати до цих територій для проведення відновлювальних робіт.
Також були обговорені локальні Плани дій щодо життєзабезпечення деокупованих населених пунктів.

Директор Донецької та Луганської філій «Укрпошти» Вадим Шестопалов повідомив про спільний проєкт грошової допомоги, який реалізується підприємством спільно з Товариством Червоного Хреста України та МОМ.
Укрпошта буде здійснювати виплати від цих міжнародних організацій усім, хто вимушено перебував в окупації.

Додаткову грошову допомогу мешканці звільнених регіонів зможуть отримувати вже з 20 жовтня.