Прес-центр7 листопада 2016, 15:11

Луганщина готується відзначити 500-річчя Реформації

7 листопада заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з керівниками та уповноваженими представниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій Луганської області. На зустрічі йшлося про реалізацію Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

У заході також взяли участь начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук та представники структурних підрозділів ОДА.

«За часів Реформації виникли такі поняття як: загальнолюдські цінності, свобода совісті, свобода слова, право на життя, право на освіту, ринкова економіка тощо. Це дало значний поштовх розвитку наукових дисциплін, без яких неможливо уявити сучасний світ, зокрема, освітній системі», – зазначив Юрій Клименко.

Варто зазначити, що головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом 3 жовтня затверджено План заходів з підготовки та відзначення в Луганській області 500-річчя Реформації.

За результатами обговорень Юрій Клименко дав доручення структурним підрозділам облдержадміністрації до 1 грудня розробити та надати управлінню культури, національностей та релігій інформації відповідні пропозиції.