Прес-центр21 лютого 2017, 09:02

Луганщина і Вінниччина налагоджують партнерські зв’язки через Агенції регіонального розвитку

У Вінниці відбулася зустріч директора Агенції регіонального розвитку Луганської області Рафаїла Гарєєва зі своїм вінницьким колегою Валерієм Нікітюком, директором Агенції регіонального розвитку Вінницької області, та головою ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа» Юрієм Зиковим.

У ході зустрічі обговорено перспективи спільної співпраці, питання роботи з міжнародними організаціями, можливості для реалізації проектів, зокрема, йшлося про будівництво технопарків.

Були також актуалізовані проблеми переселенців з Луганщини. Сьогодні на Вінниччині проживає 12350 переселенців з Луганської і Донецької областей, які змушені були покинуті власні домівки через бойові дії на Сході України.

Агенція регіонального розвитку Луганської області – це неприбуткова небюджетна установа, що створюється на засадах партнерства між державним, приватним та громадським секторами з метою ефективної реалізації державної регіональної політики. Засновником Агенції регіонального розвитку Луганської області виступає Луганська облдержадміністрація.

Основними напрямами діяльності Агенції регіонального розвитку Луганської області є: підготовка та реалізація проектів регіонального розвитку, сприяння організації регіонального розвитку, розвиток окремих територій області, громад та їх інфраструктури, об’єднання організаційних та фінансових ресурсів походженням як з території області, так і з поза її меж сприяння залученню інвестицій та позик, формування позитивного іміджу регіону, надання консультативних послуг, покращення інвестиційного клімату у регіоні, збір та розповсюдження інформації.