Прес-центр9 травня 2017, 17:05

Луганщина із вдячністю привітала тих, хто захистив її у Другій Світовій, та подарував мир Європі

Обласні урочисті  заходи, присвячені 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися сьогодні у Новоайдарі, куди завітав і голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Гучними оплесками зустрічали ветеранів, дітей війни, трудівників тилу на Центральній площі смт Новоайдар. Тих, хто пам’ятає відгомони Другої світової, хто ризикуючи життям захистив рідну землю та подарував мир для усієї Європи. Вони – наша гордість.

«Вітаю вас, дорогі ветерани, земляки з цим великим святом! – звернувся до учасників заходу Юрій Гарбуз. – Вважаю, потрібно пишатися тим, що у нас є можливість обійняти ветеранів, а коли необхідно – звернутися до них за порадою. Віддамо пошану і тим, хто у 1945-му не повернувся додому. На превеликий жаль, нам не вдалося зробити головного – зберегти мир при живих свідках Другої світової, які вчили нас цінувати людське життя».

Очільник області нагадав, що протягом кількох сотень років Україна як мирна держава, не здійснювала нападу на жодну з країн. Проте, час від часу хтось зовні або зсередини намагався розірвати її серце на частини.

«Звертаюся до мешканців усієї Луганщини – від Троїцька до Краснодона, від Мілового до Кремінної! Нехай хрест добра, віри, надії благословить нашу землю. Сподіваюся, у цьому році наша загальна гібридна біль скінчиться. Усім нам – миру. Низький уклін тим, кого вже немає поряд. Слава Україні!» – наголосив він.

Привітав присутніх і голова Луганської обласної організації ветеранів України Микола Талдонов, який акцентував на  великій ціні, складеній з мільйонів людських життів, якою далася Перемога над нацизмом.

«Шануючи подвиг героїв минулого, ми сповнені подяки сучасникам, які зараз захищають нашу державу», – сказав заступник керівника Луганської обласної спілки ветеранів АТО» Сергій Ткаченко.

Разом із ним висловив подяку ветеранам Другої світової війни учень 4-А класу місцевої гімназії Олександр Частніков: «Дякую вам за те, що в нас є дім та рідні, за те, що ми просто живемо на цьому світі!»

На завершення мітингу гірлянду Слави до братської могили поклали вихованці Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», після чого до церемонії приєдналися голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз, ветерани Другої світової війни, учасники АТО, керівництво області, делегації міст та районів Луганщини, представники громадських організацій та інші гості свята.

«Усі заходи обласного значення ми вирішили відтепер проводити по різних куточках Луганщини. Зокрема, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні цього річ у Новоайдарі, бо не кожен може приїхати до Сєвєродонецька та стати учасником того чи іншого свята. Ще раз вітаю усю Луганщину з 9 травня!» – наголосив Юрій Гарбуз.