Прес-центр18 серпня 2021, 08:08

Луганщина має достатню кількість вакцин від COVID-19

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у режимі онлайн взяла участь у селекторній нараді з Міністерством охорони здоров’я України «Про стан вакцинації дорослого населення України від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що вакцинальна кампанія нарощує темпи: «Кожного тижня ми вакцинуємо більше, ніж за попередній. Наразі 14% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини. Такі темпи – це результат нашої спільної роботи, але маємо до чого ще рости». Також він зазначив, що регіони мають достатню кількість вакцин.

За результатами наради областям рекомендовано забезпечити перегляд графіків роботи пунктів щеплення та центрів вакцинації населення з урахуванням можливості їх роботи в зручний для населення час. Окремо зазначено, що постійна та безперебійна робота пунктів щеплень та центрів вакцинації населення має бути забезпечена також у вихідні дні.

Катерина Безгинська повідомила, що в області розгорнуто п’ять Центрів масової вакцинації проти COVID-19, також щеплення проводиться 13 мобільними бригадами та 60 пунктами щеплень центрів первинної медико-санітарної допомоги міст та районів. Наразі в наявності є вакцини «Астразенека» – 14580 доз, «Коронавак» – 59953 доз, Комірнаті («Пфайзер») – 5906 доз.

Заступник голови облдержадміністрації закликає мешканців Луганщини отримати щеплення для захисту від коронавірусу, адже вже зараз спостерігається збільшення кількості захворювань: «Вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19».