Прес-центр20 лютого 2018, 14:02

Луганщина не залишиться у групі «послідовників послідовників»

«Сьогодні Луганщина не має символів, брендів, які б чітко асоціювались з нашим регіоном. Саме тому за підтримки ПРООН було проведено дослідження потреб ідентифікації Луганської області, у якому взяли участь 1200 респондентів», ­– повідомила радник ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова.

Результати дослідження «Позиціонування області в контексті реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року» презентовані сьогодні, 20 лютого, в рамках публічних діалогів з громадськістю.

Як виявилось, найбільш сталі асоціації з Луганською областю у опитуваних викликають: байбак – серед тварин, сосна та соняшник – серед рослин, найголовніша потреба мешканців – поліпшення якості медичного обслуговування та підвищення особистої безпеки громадян.

Серед нагальних проблем регіону – погана логістика та низька згуртованість  громад щодо вирішення місцевих проблем. Як результат, на думку експертів, сьогодні регіон знаходиться у групі «послідовників послідовників», але головне, що зафіксувало дослідження – точки зростання для формування іміджу Луганської області як інвестиційно привабливого регіону.

Тож наступним кроком спільної роботи ПРООН та облдержадміністрації має стати розробка комунікативної стратегії для просування економічного потенціалу Луганщини.