Прес-центр22 лютого 2021, 13:02

Луганщина очікує рішення Уряду щодо розподілу коштів ДФРР-2021 – від області представлено 21 проєкт на понад 220 мільйонів

У Києві голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Під час заходу при Міністерстві розвитку громад та територій України очільником Луганщини представлено перелік проєктів від нашої області. Загалом їх 21 на загальний обсяг доведеного Мінрегіоном індикативного показника 221,5 млн гривень.

«Наразі ми очікуємо рішення щодо розподілу коштів ДФРР за інвестиційними програмами та проєктами регіонального розвитку, яке приймається Кабінетом Міністрів України за пропозицією Мінрегіону. Належний рівень фінансування дозволить відновити об’єкти інфраструктури наших новостворених територіальних громад», – наголосив Сергій Гайдай.

У цілому по країні комісією відібрано 294 відповідні проєкти. Цього року обсяг ДФРР складає 4,5 млрд гривень.

Слід зазначити, що засідання відбулося в розширеному складі. У відборі проєктів взяли участь 20 народних депутатів України – представників Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з 6 парламентських фракцій і депутатських груп.

Також до Комісії увійшли представники кількох міністерств, до сфери інтересів яких входить питання розвитку регіонів у різних галузях: медицина, спорт, освіта та культура.