Прес-центр27 грудня 2018, 11:12

Луганщина – одна з п’яти областей, де розпочато будівництво усіх амбулаторій

У рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом Петром Порошенком, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Міністерством охорони здоров’я продовжує активну реалізацію проектів з будівництва сучасних

Нові сучасні медичні амбулаторії, які наразі будуються у сільській місцевості – це доступність медичної допомоги для кожного сільського жителя. Це зручні та комфортні умови для пацієнтів, сучасне обладнання, включаючи телемедицину та службовий транспорт.

Наразі затверджено будівництво 517 таких закладів у всіх областях. На більшій половині об’єктів вже розпочаті будівельні роботи. У Кіровоградській, Дніпропетровській, Луганській, Миколаївській та Хмельницькій області розпочато будівництво всіх об’єктів мережі закладів первинної медичної допомоги.

Нові амбулаторії будуються за рахунок фінансування з державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У 2017-2018 роках її розмір складає 5 млрд гривень. У 2019 році у державному бюджеті передбачений ще 1 млрд гривень на сільську медицину.

За інформацією Мінрегіону