Прес-центр27 cічня 2021, 15:01

Луганщина отримає 552 «пакунки малюка»

«Пакунки малюка» розподілені і їх доставляють до закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Луганської, Вінницької, Закарпатської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Сумської, Черкаської областей та міста Києва.

До кінця січня ці пакунки доставлять в усі регіони України.

Так, відповідно до розподілу, наша область отримає 552 одиниці натуральної допомоги «пакунок малюка».

Нагадаємо, що у минулому році пологовими будинками Луганщини видано 1590 одиниць допомоги «пакунок малюка», грошову компенсацію одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» призначено 1140 особам.

Також слід зазначити, що з 1 вересня 2020 року було змінено механізм забезпечення «пакунками малюка» – батькам надавалася грошова компенсація замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1180 «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» від 25 листопада 2020 року, було повернено надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Важливо, що у разі неотримання «пакунка малюка» з незалежних від батьків обставин вони отримають грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» та грошовою компенсацією вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».