Прес-центр7 червня 2021, 16:06

Луганщина отримала власний символ до святкування Дня незалежності України

30-річчя Незалежності України  кожна область відзначатиме особливо.

До Дня незалежності за координації Міністерства культури та інформаційної політики України була підготовлена концепція єдиної візуальної символіки свята.

Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які формуються із зображень, фотографій, символів, та стають основою динамічної айдентики, що розквітає, як сама країна.

Кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як то: медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво. Додатково передбачена спрощена форма логотипу для використання на маленьких форматах, а також для друкованих або вишитих логотипах.

Так, Луганщина отримала квітку синього кольору із зображенням герба області на пелюстках.

«Українці – сильна нація, нація борців за справедливість та гідність. 30-річчя нашої незалежності – велике свято. І ми з нетерпінням його чекаємо, щоб продемонструвати усьому світу нашу єдність, а українцям – самобутність Луганщини. Тому закликаю усіх долучитися до святкування, використовуючи для презентації своїх громад саме луганську квітку. Покажемо, що ми – дружні, що нас багато і нам є, чим пишатися!», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Зазначимо, Міністерством культури та інформаційної політики України виготовлено інформаційні продукти, що містять описи, дизайн-макети, експозиційні макети, логотипи, графічно шрифтові частини зображень, зображення візуальної системи, приклади використання логотипів тощо. Зазначені інформаційні продукти розміщені в електронному вигляді за посиланням: https://fex.net/uk/s/5r3lnsz. Застосування вказаних інформаційних продуктів є безоплатним та не потребує додаткових погоджень та дозволів.