Прес-центр12 вересня 2019, 13:09

Луганщина посилює взаємодію з міжнародними партнерами

Сьогодні, 12 вересня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілася з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

Передусім вона висловила подяку Голові Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Арманні Секуі за підтримку Луганщини, яка упродовж складних останніх п’яти років надається міжнародними партнерами.

Катерина Безгинська окреслила низку проблемних питань гуманітарної сфери, на вирішенні яких наполягає голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький та куди можливо залучити допомогу донорів.

Вона відзначила позицію Президента України Володимира Зеленського та очільника Луганщини Віталія Комарницького щодо покращення умов поблизу КПВВ «Станиця Луганська», зокрема, ремонту мосту, запуску автобусного сполучення на ділянці між КПВВ та мостом тощо. Катерина Безгинська також нагадала, що в нас діє лише один пункт пропуску. Для області важливо відкриття КПВВ у Золотому. З цим погодилися представники Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

«Ми працюємо на Луганщині для підтримки дій української влади», – акцентувала Арманні Секуі. Вона зауважила, що працює в Києві, але мінімум один раз на місяць відвідує населені пункти області, у тому числі й розташовані поблизу лінії розмежування. Зокрема, нещодавно вона побувала у Кримському, Золотому-4 та Катеринівці для більш детального ознайомлення з проблемами.

Крім того, постійно знаходиться в нашій області радник з гуманітарних питань УКГС ООН Олександр Овдієнко, що значно прискорює вирішення багатьох питань.       

«До нашої відповідальності відноситься координація дій з організаціями та органами влади для розуміння переліку вже  виконаних робіт та потреб області. Відповідна інформація надається міжнародним донорам і центральним органам влади», – зазначила Арманні Секуі.

Серед завдань організації – залучення додаткових коштів.

«Нам важливо, щоб Луганщина залишалася у пріоритеті у наших міжнародних партнерів», – наголосила Катерина Безгинська.