Прес-центр20 лютого 2020, 17:02

Луганщина шанує Героїв Небесної Сотні

Також у рамках Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбувся тематичний захід.

Лемківську пісню «Пливе кача по Тисині», яку виконав пісенний колектив, увесь зал луганського театру зустрів стоячи, вшановуючи пам’ять борців за свободу.

А вже потім усі присутні схилили голови у спомині Героїв Небесної Сотні.

«Цими днями ми вшановуємо учасників Революції Гідності, які загинули від куль снайперів в центрі Києва шість років тому. Вони відстоювали право всіх нас жити в вільній, демократичній Україні, мати право вільно дихати та бути свідомими громадянами, а не просто жити», – зазначила у своїй промові Катерина Безгинська, – «Люди з різних куточків України, різні за віком, професією та віросповіданням – вони йшли під кулі снайперів, не заради особистих інтересів, а за краще майбутнє своєї родини, своїх дітей і своєї держави. Тому ми у вічному боргу перед тими, хто став до лав Небесної Сотні, і сьогодні з небес спостерігає за нами. Я щиро вірю, що їх смерті не були марними, а винні будуть покарані. Завдяки їх жертовності Україна стане демократичною та вільною країною. Впевнена, що український народ після Революції Гідності став іншим і вже ніколи не буде терпіти неправди, зневаги і несправедливості».