Прес-центр6 cічня 2017, 11:01

Луганщина співпрацюватиме з Литвою щодо розвитку медицини та освіти

Сьогодні, 6 січня, перший заступника голови, в.о. голови облдержадміністрації Роман Власенко разом із заступниками голови ОДА Юрієм Клименком та Ольгою Лішик зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Під час заходу обговорювалися питання щодо організації двостороннього співробітництва між Луганщиною та литовськими партнерами.

«Від імені голови Луганської облдержадміністрації та від себе особисто хочу привітати вас з Новорічними і Різдвяними святами, переконаний, що у новому році нас чекає новий рівень партнерських відносин», ‑ привітав гостей перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

У ході зустрічі, учасники торкнулись проблем реалізації мирних домовленостей: «Бойовики продовжують саботувати Мінські угоди, щодня порушуючи «режим тиші» та наражаючи на небезпеку життя і здоров’я мирних жителів Луганщини», - зазначив Роман Власенко.

Водночас, він акцентував, що Луганщині є чим пишатися – активне відновлення об’єктів інфраструктури та нарощення виробничого об’єму на 50% більше, ніж у 2015 році. Важливим для області залишається проект будівництва гілки електропостачання, що забезпечить інтеграцію області до загальноукраїнської енергетичної мережі.

Сторони констатували необхідність налагодження обміну досвідом з прибалтійськими партнерами у сфері медицини та освіти. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблені - діти з Луганської області проходять навчання в Литовській республіці.

У свою чергу Марюс Януконіс відзначив: «Різдво – це час, коли піклуються про ближніх і дарують подарунки, саме цьому ми сьогодні завітали до Луганської області. Мої співвітчизники зібрали різдвяний гуманітарний вантаж для передачі школам прифронтових районів Луганщини, який сьогодні отримають адресати».